Varmepumpekalkulator

Hvor mye kan du spare på å kjøpe varmepumpe?

Bruk kalkulatoren vår til å regne ut hvor mye du kan spare med en varmepumpe i boligen din.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Publisert: 12.05.2022
Fakta

Så mye kan du spare på å installere en varmepumpe:

  • Luft-til-luft-varmepumpe: 4 800 kWh
  • Luft-til-vann-varmepumpe: 8 800 kWh
  • Væske-til-vann-varmepumpe: 11 100 kWh
  • Avtrekksvarmepumpe: 8 400 kWh

Et av de beste argumentene for å investere i en varmepumpe er at du vil spare penger på oppvarmingen av boligen din. Hvor mye du sparer, og hvor raskt det vil lønne seg, avhenger imidlertid av mer enn bare strømutgiftene dine.

Hvor mye strøm du bruker på oppvarming er selvsagt avgjørende for hvor mye du kan spare, men andre faktorer som isolasjonsgrad, alternative varmekilder og hvor du bor vil også påvirke regnestykket. Installerer du en luft-til-luft-varmepumpe vil dessuten plasseringen av innedelen være kritisk for å oppnå varmepumpas fulle potensial.

Hvor mye kan du spare med en varmepumpe?

Ettersom alle boliger og forbruk er ulike, er det heller ikke en enkel fasit på hvor mye du sparer med en varmepumpe. Enova har imidlertid regnet ut noen enkle estimater for hvor mye en gjennomsnittsbolig i Norge vil kunne spare på å installere ulike typer varmepumper.

Som du ser i listen under, varierer sparepotensialet (hvor mye du kan forvente å spare) mye, avhengig av hvilken type varmepumpe du velger. Felles for alle typer varmepumper er at du kan spare mye i løpende strømutgifter år etter år.

Bruk kalkulatoren vår og få et mer nøyaktig estimat for sparepotensialet i din bolig! Basert på informasjonen du skriver inn om ditt forbruk og din bolig kan vi regne ut et mer reelt estimat for din bolig dersom du går for en luft-til-luft-varmepumpe. Ettersom tallene er knyttet til historiske strømpriser kan vi gi deg et mest mulig reelt bilde av det faktiske sparingspotensialet for deg.

Hva kan vi regne ut?

Kalkulatoren vil regne ut sparepotensialet for din bolig, basert på ditt strømforbruk, historiske strømpriser, antatt isolasjonsgrad på boligen din, og hvilken strømregion du bor i. Basert på dette kan vi estimere hvor mye du kan spare årlig, hvor mange år det vil ta før innkjøpet av varmepumpen er spart inn i løpende strømutgifter, og hvor mye du vil gå i «pluss» på investeringen din.

Merk deg at vi er nødt til å basere oss på gjennomsnittstall, og vi kan derfor ikke garantere faktisk besparelse. Kalkulatoren vår vil likevel gi deg et mer reelt tall enn utgangspunktet til Enova, som vi referer til over.