Enova logo
Enova gir støtte til energi- og klimatiltak som f.eks. anskaffelse av varmepumpe.

Få opptil 20 000 kr i Enova-støtte til varmepumpe

Gjennom Enova kan du få opptil 20.000 kroner i tilskudd ved kjøp og installasjon av varmepumpe. Men du må være rask – ordningen er i ferd med å fases ut.

Bilde av Siglinde Lunde

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 10.02.2021

Enova gir tilskudd til å installere væske-til-vann-varmepumpe og vannbåren varme, med inntil 10 000 kroner per tiltak. For luft-til-vann og avtrekksvarmepumpe kan du få inntil 5000 kr i støtte. Inntil 25 prosent av totalkostnadene blir tilbakebetalt. Tidligere gav Enova også tilskudd til luft-til-luft-varmepumper, men dette har blitt avviklet fordi prisene har blitt såpass lave at tilskudd ikke er nødvendig.

Dersom du for eksempel legger om til vannbåren varme, og monterer en væske-til-vann-varmepumpe, kan du få 20 000 kroner totalt i tilskudd for investeringene.

Husk å registrere!

Ved å registrere alle kostnadene og fakturaene dine hos Enova i etterkant av alle betalingene, vil du få tilskudd tilbakebetalt. Firmaet som utfører arbeidet må være registrert og produktene må ha vært kjøpt de siste 18 månedene for at du skal få støtte.

Husk imidlertid at hele støtteordningen avvikles 30. juni 2021. Egentlig skulle ordningen vært avviklet i fjor, men på grunn av korona-situasjonen ble det forlenget med ett år. Dette betyr at du må kjøpe og montere varmepumpen i god tid før dette, slik at du kan sende kvitteringer og søke før 30. juni.

Merk at du også kan få støtte når du bygger nytt.

Mer info om tilskuddet finner du hos Enova.

Mange fordeler med varmepumpe

I tillegg til å være miljøvennlig, kan også en varmepumpe bidra til å redusere strømkostnadene i husstanden betydelig.

Skal man få sertifisering i energiklasse A i boligen, er det for eksempel nesten alltid nødvendig å installere varmepumpe. Ifølge Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) har om lag 40 og 50 prosent av boliger i Norge varmepumper.

Vurderer du varmepumpe?

Det er en fordel å sammenligne tilbud fra flere lokale leverandører og merker av varmepumper før du tar et valg. Det gjør du enkelt ved å fylle ut skjemaet vårt.