Enova logo
Enova gir støtte til energi- og klimatiltak som f.eks. anskaffelse av varmepumpe.

Få opptil 40 000 kr i Enova-støtte til væske-til-vann-varmepumpe

Du kan få opptil 40.000 kroner i tilskudd fra Enova om du kjøper og installerer væske-til-vann-varmepumpe, en akkumulatortank og et vannbårent anlegg.

Bilde av Siglinde Lunde

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 15.02.2022

Enova gir tilskudd til å installere væske-til-vann-varmepumpe og vannbåren varme, med inntil 10 000 kroner per tiltak.

I tillegg kan du få inntil 5.000 kroner i støtte for å investere i en akkumulatortank til boligen din. Som et ekstra insentiv gir nå Enova også ut en tiltaksbonus på inntil 15.000 kroner om du investerer i alle tre tiltak.

Kravet for å kvalifisere til tiltaksbonusen er at alle utgiftene er innenfor en periode på 20 måneder.

Tidligere ga Enova også tilskudd til luft-til-luft-varmepumper, luft-til-vann og avtrekksvarmepumpe, men dette ble avviklet fordi prisene har blitt såpass lave at de ikke lenger anser tilskudd som nødvendig.

Registrer utgiftene hos Enova

Ved å registrere alle kostnadene og fakturaene dine hos Enova i etterkant av alle betalingene, vil du få tilskudd tilbakebetalt. Firmaet som utfører arbeidet må være registrert og produktene må ha vært kjøpt de siste 20 månedene for at du skal få støtte.

Les mer: Enovas tilskuddsordninger for varmepumper

Mange fordeler med varmepumpe

I tillegg til å være miljøvennlig, kan også en varmepumpe bidra til å redusere strømutgiftene i husstanden betydelig.

Skal du få sertifisering i energiklasse A i boligen, er det for eksempel nesten alltid nødvendig å installere varmepumpe. Ifølge Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) har om lag 40 og 50 prosent av boliger i Norge varmepumper.

Vurderer du varmepumpe?

Det er en fordel å sammenligne tilbud fra flere lokale leverandører og merker av varmepumper før du tar et valg. Det gjør du enkelt ved å fylle ut skjemaet vårt.