Enova logo
Enova gir støtte til energi- og klimatiltak som f.eks. anskaffelse av varmepumpe.

Få opptil 20.000 kr i Enova-støtte til varmepumpe

Gjennom Enova kan du få opptil 20.000 kroner i tilskudd ved kjøp og installasjon av varmepumpe

Bilde av Siglinde Lunde

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 16.07.2020

Enova gir tilskudd til å installere væske-til-vann-varmepumpe og vannbåren varme, med inntil 10.000 kroner per tiltak. For luft-til-vann og avtrekksvarmepumpe kan du få inntil 5000 kr i støtte. Inntil 25% av totalkostnadene blir tilbakebetalt.

Dersom du for eksempel legger om til vannbåren varme, og monterer en væske-til-vann-varmepumpe, kan du få 20 000 kr totalt i tilskudd for investeringene.

Husk å registrere!

Ved å registrere alle kostnadene og fakturaene dine hos Enova i etterkant av alle betalingene, vil du få tilskudd tilbakebetalt. Firmaet som utfører arbeidet må være registrert og produktene må ha vært kjøpt de siste 18 månedene for at du skal få støtte.

Merk at du også kan få støtte når du bygger nytt.

Mer info om tilskuddet finner du hos Enova.

Mange fordeler med varmepumpe

I tillegg til å være miljøvennlig, kan også en varmepumpe bidra til å redusere strømkostnadene i husstanden betydelig.

Skal man få sertifisering i energiklasse A i boligen, er det for eksempel nesten alltid nødvendig å installere varmepumpe. Ifølge Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) har om lag 40 og 50 prosent av boliger i Norge varmepumper.

Vurderer du varmepumpe?

Det er en fordel å sammenligne tilbud fra flere lokale leverandører og merker av varmepumper før du tar et valg. Det gjør du enkelt ved å fylle ut skjemaet vårt.