Finn den varmepumpen som er best i test. Mange modeller er nøytrale og passer godt inn. (Bilde: Toshiba veggmodell)

Hvilken varmepumpe er best i test?

Det finnes svært mange varmepumper på markedet, men det er få tester som stammer fra troverdige testkilder. Denne samletesten er basert på testene utført av Forbrukerrådet og svenske Folksam.

Bilde av Siglinde Lunde

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Publisert: 22.02.2021

Velg riktig varmepumpe

Det er en del hensyn å ta når du skal velge riktig varmepumpe. Bør du for eksempel velge luft-til-luft-varmepumpe, luft-til-vann-varmepumpe eller en annen type?

Her kan du lese om de ulike typene varmepumper.

Har du oversikt over effektfaktor (COP), minimumseffekt, inverter og støynivå? Trenger du en liten oppfriskning av kunnskapen kan du lese mer om dette her.

Test av varmepumper

Forbrukerrådet og Folksam har til sammen testet mer enn 100 ulike varmepumpemodeller, og for å gjøre det hele litt enklere har vi valgt ut de varmepumpene som gjorde det best i testene.

Fyll ut skjema og få tilbud på de beste varmepumpene

Sagt på en annen måte – i denne testen er det ingen tapere, men rett og slett en oversikt over markedets beste varmepumper. Disse er naturlig nok rangert basert på den scoren de har fått, men husk at dette først og fremst er en sammenligning av de beste varmepumpene.

Les også: Slik fungerer en varmepumpe

Testen inkluderer luft-til-luft-varmepumper, luft-til-vann-varmepumper og vann-til-vann-varmepumper. Opprinnelig ble denne testen publisert på Test.no hvor du kan lese hele testen.

Resultatliste